Колумбия остана без селекционер

18:45
Колумбия остана без селекционер

Хосе Пекерман вече не е селекционер на колумбийския национален отбор. 69-годишният аржентинец обяви своето решение по-малко от два месеца след края на Световното първенство в Русия, където Колумбия отпадна на осминафиналната фаза след изпълнение на дузпи от Англия. Той беше наставник на националния отбор на колумбийците от 2012 година насам, като ги изведе до участие на две поредни Световни първенства – първо през 2014 година, когато Колумбия загуби от Бразилия в четвъртфиналите и впоследствие на Мондиала в Русия, където тимът беше спрян от ,,трите лъва“.

Президентът на Колумбийската Футболна федерация Рамон Хесерун окачестви престоя на Пекерман като много успешен и отрече слуховете, че аржентинецът е напуснал представителния тим поради искане на по-висока заплата, споделяйки че причините за оттеглянето на специалиста са лични. В пресконференцията след обявеното си решение, Пекерман критикува медиите, за това че са навредили на националния отбор със слуховете, че наставникът не е част от тима заради своето финансово възнаграждение. ,,Никъде не се чуват и казват толкова много грешни информации, колкото тук. Не съм получавал оферти от други клубове или държави“.

Пекерман е бивш селекционер на родната си Аржентина. Той беше старши-треньор на ,,гаучосите“ на Световното първенство в Германия през 2006 година, когато отборът беше победен от домакините на четвъртфинала след изпълнение на дузпи. Холандският ветеран Гуус Хидинк е фаворит за нов селекционер на Колумбия заедно с наставниците на Иран и Хърватия Карлуш Кейруш и Златко Далич. Колумбия ще изиграе две приятелски срещи в САЩ. В първата националният отбор се изправя срещу Венецуела в петък, а седмица по-късно предстои мач и с Аржентина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация