Демирева: Целта ми е да съм първа в Катар

22:32
Демирева: Целта ми е да съм първа в Катар

Мирела Демирева ще се бори за първото място на първия старт от календара на Диамантената лига в Доха (Катар) догодина. Лекоатлетката обяви това пред журналистите по време на церемонията по награждаване за спортист на месец юни и август в традиционната анкета на Пресклуб ,,България“ сред редакциите.

Тя завърши на второ място в Диамантената лига в Стокхолм през юни, като записа резултат от 200 см заедно с победителката Мария Лисицкине, но рускинята скочи същата височина от първия път. Подобна бе картината и на Европейското първенство в Берлин през август, където българката отново остана зад двукратната световна шампионка, въпреки че постигна същия резултат от 200 см, но успя от третия опит. Демирева сподели на церемонията по награждането й, че в момента има лека контузия на глезена, която е получила на тренировка в Германия и ще се възстановява в следващите три седмици.

Вицешампионката от Европейското първенство обяви каква е програмата й докрая на годината и целите през следващата: ,,Първо ще си почина докрая на този месец, все още не съм решила къде да отида. В началото на октомври ще се завърна в залата в НСА за тренировки, а зимният сезон на този етап е под въпрос. Не обичам да пропускам, но предпочитам да се подготвя максимално добре за започващия нов сезон догодина през май. 28-годишната състезателка на висок скок бе запитана и защо е пропуснала опита на 202 см на Европейския шампионат в Берлин. „Не исках да действам на дребно и рискувах, защото очаквах рускинята да скочи 202 см, затова се пробвах на 204 см. Взех решението на момента“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация