20-годишна японка триумфира на US Open! Жесток скандал със Серина беляза финала

11:13
20-годишна японка триумфира на US Open! Жесток скандал със Серина беляза финала

Японката Наоми Осака победи американката Серена Уилямс във финалния мач на Откритото първенството по тенис на САЩ. Общият награден фонд на турнира от Големия шлем, който се провежда в Ню Йорк, е 53 милиона долара.

Срещата, която продължи 1 час и 21 минути, завърши с 6-2, 6-4 в полза на 20-годишната японка. В хода на първия сет 36-годишната американка бе наказана с предупреждение за помощ от треньора.

Във втория Уилямс счупи ракетата си и получи наказателна точка, а когато резултатът беше 4-3 в полза на съперника тя влезе в дълъг спор с рефера, като го обвини в пристрастност и сексизъм и беше наказана със служебен гейм в полза на опонентката й.

За Осака тази титла е втората в кариерата й.

През март 2018 г. японката спечели турнира WTA в Индиън Уелс, побеждавайки рускинята Дария Касаткина на финала. Сега за първи път в кариерата си Осака бе в заключителната среща на турнир от Големия шлем и успя да триумфира.

Уилямс последно игра на финала на Ю Ес Оупън през 2014 г., печелейки трофея. Тя остава с шест победи в турнира и общо 23 от Шлема, една по-малко от рекордьорката в цялата история на тениса Маргарет Корт (24).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация