Осака: Отношението ми към Серина няма да се промени

14:40
Осака: Отношението ми към Серина няма да се промени

Новата шампионка на Ю Ес Оупън Наоми Осака сподели, че инцидентът на корта във финала срещу Серина Уилямс няма да промени отношението й към именитата американска тенисистка.

36-годишната Серина бе наказана във втория сет със служебен гейм в полза на Осака заради пререкания с рефера на стола и обвинения към него в пристрастност и сексизъм.

"Знам, че тя силно желаеше да завоюва 24-и трофей от Големия шлем. Всички знаят това. Когато излязох на корта, се чувствах друг човек. Не бях фен на Серина, а просто тенисистка, играеща срещу друга тенисистка. Но когато после я прегърнах край мрежата, отново се почувствах като малко дете.

В детството си аз реших да бъда като Серина. Винаги ще мисля с любов за нея и този мач няма да промени отношението ми към нея. Тя беше много мила с мен след мача на корта и подиума", каза Осака. В Ню Йорк тя се пребори за втора титла в кариерата си и първа от Големия шлем в дебютното си участие на финал. В понеделник Осака ще дебютира в Топ 10 в ранглистата на седма позиция. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация