Българи юнаци! Нашите с втора поредна победа в "Лигата на нациите"! (видео)

21:07
Българи юнаци! Нашите с втора поредна победа в "Лигата на нациите"! (видео)

Националният отбор на България надхитри Норвегия и вече е едноличен лидер в своята група 3 от лига "С", в новия турнир на УЕФА Лига на нациите. Единственото попадение беше дело на резервата Радослав Василев с глава. Таранът на Черно море беше точен с красиво попадение в 59-ата минута, като вдигна на крака около 10 000 зрители на стадион "Васил Левски".

 

Гостите започнаха по-добре срещата, като в 5-ата минута Пламен Илиев спаси "лъвовете". Йонсен бе оставен сам срещу него на няколко метра, но стражът с отличен рефлекс изби в корнер.


Високата преса затрудняваше изключително много играчите на България, които нито успяваха да задържат топката, нито да направят продължителна или опасна атака.


В 21-ата минута Йохансен стреля встрани от вратата на Илиев. В 35-ата минута публиката се събуди, след като Десподов финтира противников играч и центрира, но Иванов беше изпреварен от Мелинг. Капитанът Йохансен направи много сериозен пропуск в 38-ата минута, когато стреля отблизо, но последва рикошет, като топката мина на сантиметри от лявата греда на Илиев и излезе в корнер.


Райнов не прецени добре подаване на Попов, а удар с глава на гостите беше спасен без проблеми от родния вратар. Илиев отново спаси "лъвовете" в 45-ата минута, когато светкавична контраатака на гостите беше завършена с удар на Йонсен, но стражът парира.


В продължението Попов напредна добре, но Краев беше изпреварен от защитник. При последвалия корнер Костадинов стреля извън целта.


На почивката Йонсен беше заменен от Сьорлот. Втората част започна с жълт картон на Райнов и ново спасяване на Илиев, който отрази удар от фаул на Йохансен. Малко след това Кинг нахлу опасно и стреля, но спечели само корнер.


Малко след това Радослав Василев замени Райнов, който играеше с травма. Така Ивелин Попов се върна до Костадинов като опорен полузащитник.
При първата си добра атака България поведе. Това се случи в 58-ата минута, когато продължителна акция отдясно, която мина през Василев, Иванов, Краев и Страхил Попов, беше завършена страхотно от деветката на "трикольорите", който прати топката неспасяемо във вратата на Йорщайн с глава, след като засече центриране на Попов.


Играчите на Норвегия натиснаха, но играчите на Хубчев, въпреки умората демонстираха самочувствие и се опитваха да запазят преднината. Удар с глава на Сьорлат беше спасен от Илиев, Иван Горанов и Кристиян Малинов замениха Десподов и Краев.


"Лъвовете" се бранеха, а в 88-ата минута Нордтвайт беше изгонен с червен картон.


В крайна сметка България запази мрежата си суха и стартира с 6 точки от първите си два мача в групата.


Лига на нациите, лига "С", група 3, 2 кръг:


БЪЛГАРИЯ - НОРВЕГИЯ 1:0


1:0 Василев (58)


БЪЛГАРИЯ: 23.Пламен Илиев, 2.Страхил Попов, 5.Николай Бодуров, 4.Божидар Чорбаджийски, 11.Иван Бандаловски, 7.Георги Костадинов, 20.Мартин Райнов (50.9.Радослав Василев), 19.Кирил Десподов (73-17.Иван Горанов), 18.Галин Иванов, 10.Ивелин Попов, 12.Божидар Краев (82-14.Малинов)


НОРВЕГИЯ: 1.Йорщайн, 14. Елабделауи, 6. Нордтвайт, 3.Айер, 2.Мелинг, 8.Йохансен, 19.Хенриксен, 15.Берге , 11.Елюнуси, 21.Йонсен (46-9.Сьорлот), 7. Кинг

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Попов, Райнов, Илиев, Йонсен, Хенриксен, Берге, Нордтвайт


ЧЕРВЕН КАРТОН: Нордтвайт (88)


Стадион: "Васил Левски", София

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

darklight
09.09.2018 21:37

Браво! 2 мача коментира Пепи Василев - 2 победи.

ub7
10.09.2018 08:37

Да :) Пепи Василев извадил мача като гледам тоя репортаж