Гимнастичките ни със силно начало на Световното първенство

21:09
Гимнастичките ни със силно начало на Световното първенство

Трите ни представителки в индивидуалните дисциплини - Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова, се представиха силно в първия ден на квалификациите на Световното първенство по художествена гимнастика, което започна днес в София.

В първия ден в зала "Арена Армеец" българките трябваше да изпълнят своите съчетания с обръч, като най-силна на килима бе Калейн, която изпълни отлично много трудното си съчетание и получи оценка 19.050, с което се нареди втора на обръч, единствено зад украинката Влада Николченко с 19.850.

Катрин Тасева постигна резултат 18.850, с което остана трета, а Владинова получи 10.200 за трудност и 8.500 за изпълнение и с 18.700 зае петата позиция. Силната игра на нашите им осигури и второ място в отборно класиране с 56.600, като на върха за момента с рускините, които окупираха първите три позиции на топка и имат общ резултат 60.450.

Утре родните грации ще преминат и квалификации на топка през деня, а вечерта са финалите в двете дисциплините - от 20:00 часа на обръч и 35 минути по-късно на топка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация