Валери Божинов пред трансфер в Ботев Враца

21:12
Валери Божинов пред трансфер в Ботев Враца

Бившият национал Валери Божинов е спряган за трансфер в Ботев Враца, където треньор е неговият втори баща Сашо Ангелов. 32-годишният играч в момента е свободен агент, след като разтрогна своя контракт с Риека през месец август. Футболистът все още няма договор с новака в Първа лига, като е пристигнал в града, за да се види с баща си, а също така да се срещне и с ръководството на клуба, но все още двете страни не са си стиснали ръцете.

Очаква се Божинов дори да проведе първа тренировка със зелените, тъй като поддържа ежедневно форма. През последните 15 дни нападателят се готвеше индивидуално в Белград, докато чакаше предложение от чуждестранен клуб, което обаче не дойде. Именно поради това мечтата на шефовете на Ботев Враца, един от най-добрите български футболисти през последните 15 години да облече екипа на тима, е повече от жива.

Ако Божинов подпише с Ботев, това ще бъде клуб №15 в кариера му. Интересен факт е, че той се е разписвал в рекордните за роден футболист 13 различни клуба - Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг Лисабон, Верона, Виченца, Левски, Тернана, Партизан, Мейджоу Хака и Лозана, като е играл в осем различни държави - Италия, Англия, Португалия, България, Сърбия, Китай, Швейцария и Хърватия. Единствено за Риека не успя да запише нито едно попадение в официален мач, а само една асистенция в единствените 14 минути, които записа в хърватското първенство през месец май.

В България Валери Божинов има общо 20 мача и 8 гола с екипа на Левски, които е записал между "А" група и Купата на България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация