Родните баскетболисти се изправят срещу Франция днес

08:02
Родните баскетболисти се изправят срещу Франция днес

Европейският шампион по баскетбол от 2013 година Франция е следващото препятствие пред България в квалификациите за Мондиал 2018 в Китай. Националите ни приемат петлите от 18:00 часа днес в "Арена Ботевград", като това е първи двубой и за двата отбора в новосформираната група "K" от втората фаза на пресявките за световното първенство след година. 

Лъвовете на Любомир Минчев се озоваха в настоящата си компания (Франция, Русия, Босна и Херцеговина), след като финишираха трети в група "F" на предходната фаза с баланс от 2 победи и 4 загуби. Французите пък спечелиха безапелационно група Е (6-0) и ще играят с нашите национали, както и с Чехия и Финландия - другите два отбора от предишната група на българския тим.

Франция спечели досегашните си мачове със средна разлика от 17.0 точки, отбелязвайки по 79.8 и допускайки по 62.8 в шестте си предходни квалификационни мача. България от своя страна отбелязваше по 77.7 точки средно на мач и допускаше по 79.3. 

Мачът в "Арена Ботевград" е с начален час 18:00, а съдии ще бъдат Януш Чалик (Полша), Радомир Воинович (Черна гора) и Дариуш Заполски (Полша).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация