Безголово реми между Славия и Ботев

19:50
Безголово реми между Славия и Ботев

Отборите на Славия и Ботев Пловдив завършиха 0:0 в скучен двубой от 8-ия кръг в Първа професионална лига.

Двата тима създадоха по едно чисто голово положение, което бе крайно недостатъчно за претенциите и амбициите на двата тима.

През първата част Диого изпусна да вкара отблизо, а след почивката Милчо Ангелов нацели греда след едно от малкото класни отигравания в сблъсъка.

Първата по-интересна ситуация бе в 12-ата минута. Тогава новото попълнение на Славия Ашковски нахлу в наказателното поле, Кристиян Димитров го задържа леко за гащетата, след което се хвърли на шпагат. Македонецът падна, но реферът Никола Попов прецени, че съприкосновението е твърде леко и не посочи бялата точка.В 34-ата минута Ботев създаде първото голово положение в двубоя. Стивън Петков отне топката от бранител в бяло и подаде към Афонсо. Той преодоля Сашо Александров и пусна по земя към Диого, но последният не уцели добре топката и тя излезе в аут след шут от 5-6 метра. С това се изчерпаха малко по-интересните неща за първата част, а след почивката нещата не се промениха кой знае колко.

В 52-ата минута дойде и първият точен удар по посока на една от двете врати. Отправи го Йордан Минев, но шутът на бранителя бе твърде слаб и по никакъв начин не затрудни Петков. Славия отговори в 70-ата минута с първата си реална голова атака. Карабельов намери Милчо Ангелов на границата на наказателното поле, нападателят стреля отлично с десния крак, но фалцовият му шут нацели сглобката на горния ляв ъгъл. Секунди по-късно Ангелов отново бе близо до попадение, но сантиметри не му достигнаха да засече с глава центриране отдясно.

Ботев отговори с контраатака в 73-ата минута, която завърши с неточен шут на Неделев. До края на двубоя съперниците заложиха на битка в центъра на терена, но и много грешки при подаванията, което се отрази на качеството на играта и мачът логично приключи при 0:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация