Световен шампион окачва бутонките на пирона

17:24
Световен шампион окачва бутонките на пирона

Световният шампион от 2006 с Италия Алберто Джилардино е решил да сложи край на футболната си кариера на 36 години. Ветеранът изкара успешно треньорските курсове през лятото, но остана на терена за още една година. Нападателят, отбелязал 273 попадения в своята кариера, е получил предложение да играе за третодивизионния Про Пиаченца. Джила е решил да откаже договор с тима и да окачи бутонките на пирона, съобщава Gazzetta dello Sport.


Нападателят е отбелязал 188 попадения в Серия “А”, като по този показал изпреварва Габриел Батистута. Джилардино е печелил и Шампионска лига с отбора на Милан през 2007 година. В неговата визитка личат имената на Пиаченца, Верона, Парма, Милан, Фиорентина, Дженоа, Палермо, Емполи, Пескара, Специя и Болоня.


За националния отбор на Италия е записал 60 срещи, в които е отбелязал 19 гола. През 2006г. става световен шампион със “Скуадра Адзура”, като се разписва в двубоя със САЩ от груповата фаза на турнира. На полуфиналите Джилардино записва важна асистенция за гола на Алесандро Дел Пиеро срещу Германия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация