Халеп: Титлата на Ролан Гарос показва защо съм номер 1

16:49
Халеп: Титлата на Ролан Гарос показва защо съм номер 1

Симона Халеп вярва, че успехът й на турнира от Големия шлем Ролан Гарос показва, че румънката неслучайно е лидер в световната ранглиста при жените. 26-годишната тенисистка заяви, че играе по-освободено и е готова да атакува нови титли от най-престижните тенис надпревари.

,,Мечтата ми беше да стана номер 1 в света и успях да го сторя миналата година. Следващата ми цел беше да спечеля турнир от Големия шлем и го постигнах в Париж, а някои казват, че това е показателно, за да си на първата позиция в света. С това беше свързана мотивацията ми и съм щастлива, че осъществих и двете. Сега не чувствам напрежение, просто нормалните нерви по време на даден мач. Искам, разбира се, да печеля всеки път, когато изляза на корта. Не мисля, че беше катастрофално, че загубих още в първия кръг на Ю Ес Оупън. Направих отлична подготовка за турнира, като спечелих в Канада и играх финал в Синсинати в последователни седмици. Бях изпълнена с увереност, но на турнирите от Големия шлем нещата не се получиха така, както бих искала. На Уимбълдън бях уморена след успеха си на червените кортове на Ролан Гарос и въпреки че имах мачбол в третия сет срещу Су-вей Хсие, загубих двубоя. В Ню Йорк Канепи просто изигра перфектен мач и не ми остави никакви шансове. Чувствам, че играта ми е на едно много добро ниво, но никой не знае какво ще се случи. Искам просто да остана концентрирана и да давам най-доброто от себе си“.

Халеп говори и за титлата на Наоми Осака над Серина Уилямс на изминалия Ю Ес Оупън и противоречивите ситуации, които възникнаха във втория сет между американката и съдията на стола Карлос Рамос. ,,Не виждам разлика между мъжкия и женския тенис. Не искам да коментирам ситуацията между Серина и съдията на стола, била съм глобявана за счупване на ракета. Съдиите на стола уважават правилата и се опитват във всеки един момент да ги спазват, затова не мисля, че има разлика дали си мъж или жена, правилата са за всички. Осака току-що спечели Голям шлем. Тя е много добра тенисистка, много млада и силна, чака я светло бъдеще и определено ще бъде голяма заплаха на финалите на WTA. Те са огромно предизвикателство, тъй като са последният турнир откалендара и ти е нужна допълнителна енергия, за да се справиш с тежките срещи. Не успях да се справя добре при последните ми три участия, затова целта ми е да премина груповата фаза и да достигна до полуфиналите. Знам, че ще бъде трудно“, завърши румънката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация