Осака ще играе финал в Токио

16:28
Осака ще играе финал в Токио

Японката Наоми Осака си осигури място във финала на домашния турнир в Токио след категоричен успех над италианката Камила Джорджи с 6-2, 6-3. Победителката от Ю Ес Оупън 2018 не даде шансове на опонентката си и я елиминира след 71 минути игра.

Азиатката реализира 9 аса, не допусна нито една двойна грешка, проби сервиса на Джорджи четири пъти и нито веднъж не позволи собственото й подаване дори да бъде застрашено.

Осака, която е поставена под №3 в японската столица, в заключителната среща ще спори с четвъртата в схемата Каролина Плишкова. Чехкинята в другия полуфинал надделя трудно над сръбкинята Дона Векич с 6-2, 4-6, 6-3. Осака игра на финала в Токио и преди две години, когато загуби от Каролин Возняцки. Сега младата японка е в серия от 10 поредни победи и няма загубен сет в Токио. Наоми Осака и Кристина Плишкова ще премерят сили за трети път и втори за тази година. Чехкинята спечели първата среща между двете миналата година в Торонто, но Осака взе реванш с убедителна победа 6-2, 6-3 през март в Индиън Уелс, където се пребори за първа титла в кариерата си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация