Американците ни изхвърлиха от борбата за финалната шестица

10:21
Американците ни изхвърлиха от борбата за финалната шестица

Отборът на САЩ продлъжи да играе безпогрешно на световното първенство по волейбол за мъже в България и Италия. Американската машина не даде шанс на България и стигна до категорична и напълно заслужена победа с 3:0 (25:20, 25:20, 25:18) пред около 11 000 зрители в столичната "Арена Армеец".

Така волейболистите от националния отбор на България нямат дори и минимален теоретичен шанс да се класират за финалната шестица на Световното първенство в Италия и България в Торино. Това стана ясно след края на всички втори срещи в групите от втората фаза на Мондиал 2018 и предвид последните мачове днес.

Към момента България е на второ място в Група G с 4 победи, 3 загуби и 12 точки. На българските "лъвове" им предстои последен мач в групата утре (23 септември) с Канада и в най-добрия случай, при победа с 3:0 или 3:1 гейма, ще завършат на второто място с 5 успеха, 3 поражения и 15 точки. За да се класират за финалите в Торино, "трикольорите" трябва да бъдат един от двата най-добри отбори сред вторите във всички групи. Но за съжаление на феновете на България и момчетата на Пламен Константинов, дори и при най-благоприятно развитие на мачовете утре в другите групи, това няма как да стане.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация