Наполи се изравни на върха с Ювентус

17:17
Наполи се изравни на върха с Ювентус

Отборът на Наполи постигна комфортна победа с 3:1 при гостуването си на Торино в среща от петия кръг на италианската Серия А. С успеха си възпитаниците на Карло Анчелоти временно се изравниха на върха във временното класиране с лидера Ювентус, който по-късно тази вечер гостува на Фрозиноне.

Срещата започна по великолепен начин за неаполитанците, които откриха още в 4-та минута на двубоя след попадание на Лоренцо Инсинье. Голът допълнително успокои Наполи и те добиха допълнителна доза самочувствие. В 20-та минута Дрийс Мертенс центрира отлично към непокрития Симоне Верди, който отбеляза първото си попадение за клуба след пристигането си от Болоня през лятото. Гостите запазиха преднината си до края на първата част.

Противно на логиката, Торино се върна в мача в началото на второто полувреме. Нарушение в наказателното поле бе санкционирано от главния съдия Масимилиано Ирати, а топ голмайсторът на торинци Андреа Белоти реализира от бялата точка, за да намали изоставането на своя отбор. Радостта на домакините обаче беше краткотрайна, след като малко по-късно Лоренцо Инсинье вкара втория си гол в мача и подпечата трите точки за неаполитанците. Докрая на срещата те можеха да увеличат преднината си, но с пропуски се отчетоха Инсинье, Мертенс и Хамшик.

Играчите на Карло Анчелоти се реваншираха на своите привърженици, след като през седмицата не можаха да започнат с победа в Шампионската лига, завършвайки наравно като гост на Цървена звезда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация