Фенове се срещнаха с бронзовите ни медалисти по модерен петобой

14:25
Фенове се срещнаха с бронзовите ни медалисти по модерен петобой

Бронзовите медалисти по модерен петобой Явор Пешлеевски и Тодор Михалев представиха родната Федерация на специален щанд в столичния комплекс "Спортна София".

Нашите младежи бяха определени като сензацията на завършилото наскоро Световно първенство в Мексико. "Ще се съгласим с определението на световната общественост и медии, че сме сензация, защото това е вторият медал за България в този спорт след 17 години. Първият беше завоюван в лицето на Цанко Хантов. Качването ни на подиума учуди и самите нас“, споделя Пешлеевски.

"В Мексико направихме нещо голямо – трето място на Световно е успех и се гордеем с постижението, защото знаем колко много труд хвърлихме“, допълва Тодор Михалев.

Според Пешлеевски първата и най-важна крачка по пътя към Олимпиадата в Токио след 2 години е направена. Спортистите си пожелават здраве и спортно щастие през следващата година и вярват, че отново ще завоюват медал. "Планирана е много добра подготовка. Разчитаме на финансиране от Спортното министерство и на Българския спортен тотализатор, за да се осъществят всички спортни лагери и необходимото възстановяване. Вярвам, че можем да покажем много по-добри резултати“, уверен е Пешлеевски.

Когато погледнат назад, първенството в Мексико е дало по-голяма увереност на двамата състезатели, че Олимпиадата в Япония не е далечна мечта, а постижима цел. „Излизаме със самочувствие, както се казва няколко сантиметра над земята ще се движим, с високо вдигната глава и ще покажем на какво сме способни“, уверен е Пешлеевски.

Модерният петобой беше представен на специален щанд. Любителите на аристократичния спорт имаха възможност да тестват точния си мерник със специални лазерни пистолети или пък да хванат шпагата за виртуален дуел.

Майстори на фехтовката в атрактивни одежди направиха възстановка на боеве с истинско оръжие. Демонстрациите и срещите са част от празника в парк Възраждане, в който са предвидени изяви в общо 30 различни спорта.

Модерният петобой е комплексен спорт, включващ 5 дисциплини - плуване (200 метра свободен стил), фехтовка (шпага), конна езда (прескачане на препятствия) и комбинирана дисциплина (бягане и стрелба).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация