Челси покори "Анфийлд", Ливърпул аут от турнира за Купата на Лигата (видео)

10:01
Челси покори "Анфийлд", Ливърпул аут от турнира за Купата на Лигата (видео)

Челси сложи край на серията на Ливърпул от седем поредни победи от началото на сезона, след като успя да стигне до обрат и успех с 2:1 над мърсисайдци на "Анфийлд" в двубой от третия кръг на Купата на Лигата (Карабао Къп).


Гостите започнаха по-добре, но "червените" постепенно стабилизираха играта си в края на първото полувреме и след почивката доминираха осезаемо. Даниел Стъридж (59') даде заслужена преднина на домакините, след като преди това пропусна друга стопроцентова възможност. На сцената обаче излезе Еден Азар, който се появи като резерва и промени облика на "сините". В 79-ата минута Емерсон Палмиери изравни, като това попадение бе официализирано след намесата на ВАР, въпреки че и след повторенията останаха съмнения за засада на Рос Баркли, който игра с топката преди това. В 85-ата минута именно Азар направи пълен обрат след изключителна изява. Между тези две попадения мърсисайдци нямаха късмет, тъй като удар на Стъридж срещна напречната греда.


Ливърпул има шанс за реванш само след няколко дни - в събота, когато Челси приема мърсисайдци на "Стамфорд Бридж" в двубой от седмия кръг на Премиър лийг.


Както Юрген Клоп обяви още вчера, на вратата на домакините започна Симон Миньоле, който не бе играл в официален мач за Ливърпул от януари. Титулярът Алисон получи почивка. Деян Ловрен също стартира за първи път от началото на сезона. Той замени в центъра на отбраната Вирджил ван Дайк, който получи лека контузия в двубоя със Саутхамптън и днес бе извън групата.


Новото попълнение Фабиньо също записа дебютен мач като титуляр за Ливърпул, след като досега бразилецът изигра само няколко секунди в двубоя срещу Пари Сен Жермен. Алберто Морено бе ляв краен бранител, а Натаниел Клайн действаше от другия край на защитата. Джердан Шакири, Даниел Стъридж и Садио Мане изграждаха нападателното трио. Роберто Фирмино и Мохамед Салах останаха на скамейката за началото. Това означаваше, че промените, извършени от Клоп, бяха общо осем.


Точно толкова бяха и рокадите, които направи в своя състав Маурицио Сари. Вилфредо Кабайеро застана на вратата на Челси, а Гари Кейхил също бе титуляр за първи път. Кристенсен, Емерсон, Фабрегас, Баркли, Моузес и Мората също стартираха. Н'Голо Канте, Жоржиньо и Еден Азар бяха на пейката за началото.


Челси започна доста по-активно, като гостите владееха топката много повече в първите минути. Кристенсен стреля точно с глава в четвъртата, но този удар не бе проблем за Миньоле, тъй като попадна право в ръцете му. Ливърпул отговори с точен изстрел на Кейта от 30-ина метра, но и той се оказа право в ръцете на Кабайеро.


В 10-ата минута домакините организираха по-продължителна атака, в края на която се получи разбъркване. Топката чукна леко ръката на Фабрегас и Мане претендираше за дузпа, но такава правилно не бе отсъдена.

 

В 18-ата минута лондончани създадоха първата чиста голова възможност, и то след период, в който мърсисайдци бяха изнесли играта. Фабрегас изведе Мората със страхотен пас, испанецът овладя първоначално добре, след което опита да прехвърли Миньоле. Стражът на Ливърпул обаче излезе и изби. Мората опита добавка от малък ъгъл, но топката се разходи по голлинията. Две минути след това Вилиан изведе Мората отляво. Нападателят финтира Матип и стреля до близката греда, но Миньоле отново изби.


В 32-рата минута Кейта падна в наказателното поле, настоявайки, че е бил фаулиран от Кейхил, но повторенията показаха, че халфът по-скоро симулира. Малко след това топката отново срещна ръцете на Фабрегас в наказателното поле след опит за изчистване на Кристенсен, но и тук Кевин Френд подмина претенциите на домакините.

 

Ливърпул създаде най-чистата си ситуация от началото на мача в 38-ата минута, когато Кейта проби отляво, освободи се и стреля добре към далечния ъгъл, но Кабаейро се разтегна и изби. Минута по-късно Шакири проби на скорост по десния фланг, след което центрира към Мане, който засече с глава, но Кабейеро отново изби.


Така Ливърпул за първи път през този сезон не успя да отбележи гол през първото полувреме.


В самото начало на втората част Даниел Стъридж пропусна най-добрата възможност до момента. Кристенсен върна много лошо назад и по този начин изведе нападателя, който излезе очи в очи с Кабейро. Стъридж опита да премине покрай него, стражът докосна топката с ръка, но след това нападателят на Ливърпул получи шанс да стреля, макар че беше с гръб към вратата. Стърдиж се обърна и шутира много неточно.


Челси отговори с чудесно центриране на Вилиан към далечната греда, където Мората засече, но не успя да натисне топката и я прати над гредата.
В 52-рата минута играчите на Челси отново сбъркаха в дефанзивен план. Този път Баркли опита да върне с глава, но така подаде на Мане, чийто удар буквално рикошира в крака на Кабайеро и излезе в корнер - втора чудесна възможност за домакините от началото на втората част.
Четири минути след това Сари включи в игра голямата си звезда Азар, който замени Вилиан.


По-добрата игра на Ливърпул след почивката даде резултат в 59-ата минута. Кабайеро изби силен удар на Кейта, но Стъридж засече от въздуха и с ножичен удар прати топката във вратата на Челси - 1:0.
В 77-ата минута Хендерсън изведе Шакири, който падна в наказателното поле след единоборство с Емерсон, но Кевин Френд не уважи и тези претенции на домакините за дузпа.


Две минути след това Челси изравни. Азар центрира от фаул, а Баркли засече с глава отблизо. Миньоле успя да избие, но топката стигна до Емерсон, който направи добавка. Кевин Френд се допита до ВАР, който бе на разположение за този двубой, за да провери дали Баркли не е е бил в положение на засада. В крайна сметка голът бе признат, макар че повторенията не доказаха категорично дали позицията на играча на Челси е била чиста.


В 84-тата минута страхотен изстрел на Стъридж от 25 метра срещна гредата. Минута по-късно Азар взе нещата в свои ръце и направи пълен обрат. Белгиецът проби отдясно, премина покрай трима играчи на Ливърпул и с бомбен удар в далечния ъгъл препарира Миньоле - 1:2.


Ливърпул: Миньоле, Клайн, Ловрен, Матип, Морено, Фабиньо (87'-Салах), Милнър (61'-Хендерсън), Кейта, Шакири, Мане (70'-Фирмино), Стъридж


Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Кристенсен (79'-Давид Луис), Кейхил, Емерсон, Фабрегас, Ковачич (64'-Канте), Баркли, Моузес, Вилиан (56'-Азар), Мората

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация