6 от 6 за Юве, Дибала се отпуши (видео)

07:54
6 от 6 за Юве, Дибала се отпуши (видео)

Ювентус продължава без спирка в Серия "А". "Бианконерите" надвиха с 2:0 Болоня в мач от 6-ия кръг на калчото, записвайки шести пореден успех. Така футболистите на Старата госпожа останаха на върха в класирането с пълен актив от 18 точки. Пауло Дибала (11) и Юнес Матюиди (16) прекършиха играчите на Филипо Индзаги още в началото на срещата на "Алианц Стейдиъм".


Голямата звезда Кристиано Роналдо игра цял мач, като до последните секунди търсеше възможност да отбележи своя четвърти гол за сезона, но така и не успя. Португалецът беше герой за тима в предните две срещи, като донесе победите с 2:1 над Сасуоло и 2:0 над Фрозиноне, но срещу Болоня спря головата си серия. Тимът му обаче лети напред в шампионата и без неговите попадения.


"Бяло-черните" търсеха шеста победа, за да влязат с преднина в дербито с Наполи тази събота в Торино.

Наставникът Масимилиано Алегри реши да заложи на схема 3-5-2, като бе заменил шестима от титулярите, които стартираха при успеха с 2:0 над Фрозиноне. Суперзвездата Кристиано Роналдо отново бе на терена, като е единственият играч на Старата госпожа, който е бил титуляр във всички мачове.


Войчех Шчесни, Джорджо Киелини, Даниеле Ругани, Алекс Сандро, Емра Джан и Марио Манджукич бяха заменени от Перин, Бардзали, Бонучи, Бенатия, Кансело и Матюиди.


Дебют за тима от Торино направи вратарят Матия Перин. Опитните Андреа Бардзали, който записа първи минути през тази кампания, Леонардо Бонучи и Меди Бенатия играеха в защита, докато Жоао Кансело и Хуан Куадрадо действаха по крилата. Миралем Пянич, Родриго Бентанкур и Юнес Матюиди бяха халфовете зад Кристиано Роналдо и Пауло Дибала.


Треньорът на гостите Филипо Индзаги бе направил четири промени в състава, който преди три дни победи Рома (2:0), което бе първи успех на тима му за сезона.


Ибрахима Мбайе, Мичел Дийкс, Нехуен Пас и Матия Дестро замениха Себастиан Де Майо, Федерико Матиело, Матиас Сванберг и Федерико Сантандер. СуперПипо остана верен на налаганата от него схема 3-5-2, като останалите му титуляри бяха Лукаш Скорупски, Данило, Артеро Калабрези, Блерим Джемали, Ладислав Крейчи, Адам Наджи и Диего Фалчинели.


Домакините тръгнаха много активно от самото начало. Куадрадо пръв пробва удар, който Скорупски парира. Юве имаше претенции за дузпа в 3-ата минута, но нарушение срещу Матюиди на Калабрези не беше отсъдено. Малко по-късно Дибала изправи тифозите на крака с първото си попадение за сезона. С малко късмет Матюиди остана очи в очи със Скорупски, като стреля силно, а вратарят изби, но аржентинската "десетка" с акробатичен удар вкара за 1:0. Талантливият футболист има вече 53 гола в калчото с екипа на Юве, след като не се беше разписвал от 492 минути, когато отново беше точен срещу Болоня (3:1).


Попадението даде още повече спокойствие на домакините, които в 16-ата минута вече водеха с 2:0. Този път Дибала с центриране отляво потърси Роналдо, който надбяга защитата, но от малък ъгъл върна топката пред вратата на гостите, а връхлитащият Матюиди се оказа най-съобразителен, като пое топката и с левия крака прати коженото кълбо под горната греда. Това бе негов втори гол във вратата на Болоня, след като откри головата си сметка на Апенините на "Ренато Дал`Ара", както и общо пети в Серия "А".


Роналдо търсеше своя четвърти гол за сезона, но стреля първо в аут, а в 27-ата минута обра овациите с хубаво отиграване и силен изстрел, който Скорпуски изби. Груб фаул на Пянич беше санкциониран с жълт картон, но халфът от Босна и Херцеговина можеше да бъде пратен под душовете. Бентанкур беше отново активен, като също пробва да се разпише с далечен изстрел.


През втората част опитният състав на Алегри не даваше да много възможности на гостите. Шампионите имаха тотален превес, но видимо намалиха обороти, пазейки силите си за мача с Наполи. Все пак в 60-ата минута Кансело беше близо до трети гол, но Скорупски изби в корнер. Емре Джан влезе на мястото на Пянич, докато на терена не се случваше нищо интересно. Перин парира удар от фаул на Крейчи.


Федерико Бернардески смени Куадрадо, а Роналдо до последно чакаше своята възможност. Той пропусна в 85-ата минута, когато беше изведен от Дибала, но въпреки това попадението нямаше да бъде зачетено поради засада. В последните секунди Роналдо изведе Джан, халфът стреля, но полският вратар за пореден път изби. Бонучи пръв стигна до топката, като я върна към бившия играч на Ливърпул, който отново стреля, но и този път Скорупски спаси.


Така срещата завърши 2:0, а хубавата новина за Юве е, че за трети пореден мач не допусна гол и побеждава с два гола разлика, като се има предвид и срещата с Валенсия в Шампионската лига. Сега предстои сблъсък с Наполи, който изостава на три точки от шампионите, но последния път спечели гостуването си в Торино с 1:0.


Болоня остана на 18-то място с 4 точки, като приема Удинезе през уикенда.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация