Филип Лам: Ще покажем на света нашето гостоприемство

19:10
Филип Лам: Ще покажем на света нашето гостоприемство

"Искаме да направим един огромен футболен фестивал и да покажем на света колко сме гостоприемни", заяви президентът на организационния комитет за кандидатурата на Германия за домакинство на Евро 2024 Филип Лам, след като стана ясно, че страната ще приеме шампионата на Европа след шест години.

Германия победи Турция в гласуване на Изпълнителния комитет на УЕФА, проведено днес в централата на организацията в Нион, Швейцария. Първите коментира след успеха за Германия бяха на бившия капитан на Бундестима Филип Лам и президента на Германската футболна федерация Райнхард Гриндел. "Искам да благодаря на Изпълнителния комитет на УЕФА за невероятното доверие, което ни показват. Ние усещаме отговорността и ще дадем всичко от себе си, за да оправдаем очакванията", сподели Гриндел.

Според експерти основната причина УЕФА да предпочете Германия пред Турция е, че страната вече разполага с всичко нужно, за да приеме футболен форум на толкова високо ниво - стадиони, хотели, инфраструктура. Кандидатурата на Германия предвижда и близо 290 хиляди повече зрители да посетят мачовете от Евро 2024, а президентът на УЕФА Александър Чеферин изтъкна, че финансовата печалба е много важен фактор.

Новината за спечеленото домакинство бе посрещната радушно и от външния министър на Германия Хайко Маас. 

"Евро 2024 ще бъде възможност да покажем основните идеали, зад които стоим тук: отвореност към света, толерантност, свобода и уважение. Заедно ние трябва да направим Европейското първенство един турнир за всички европейци", коментира той в изказване.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация