Ван Дайк остава под въпрос за дербито с Челси

16:36
Ван Дайк остава под въпрос за дербито с Челси

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ще се надява до последно, че Върджил Ван Дайк ще вземе участие в съботното дерби с Челси от седмия кръг на английската Висша лига. Най-скъпият защитник в историята на футбола е с основен принос за добрата игра в отбрана на мърсисайдци от началото на сезона, като червените са допуснали едва две попадения в шест срещи.

Холандецът получи травма на ребрата в мача срещу бившия си клуб Саутхемптън в предишния кръг и все още е под въпросителна за утрешния сблъсък с тима на Маурицио Сари.

"С Върджил трябва да почакаме още. Той не е тренирал със състава, но повече не мога да кажа. Играч от световна класа, няма съмнение относно това и когато той не е на твое разположение, нещата не са никак приятни", добави специалистът.  Германският наставник говори още и за тежката програма на Ливърпул в следващите три срещи във всички турнири и великолепната форма на Еден Азар от началото на сезона.

"Вижте, предстоят ни три много трудни мача срещу сериозни противници. Утре гостуваме на Челси, който доказа на какво е способен вече и се намира в отлична форма, след това пътуваме и до Неапол, където се играе трудно и завършваме с домакинство на шампиона Манчестър Сити. Това е един любопитен месец, ако трябва да бъда честен. Но момчетата са готови за предизвикателствата, които имат пред себе си. Относно Азар – знам отлично колко добър е. Той е специален играч и обича да играе в ситуации едно в едно със съперниците, или срещу двама, трима опонента", завърши Клоп.

Еден Азар бе в основата на обрата на Челси над Ливърпул в турнира Карабао Къп, след като първо центрира при изравнителния гол, а след това донесе успеха на лондончани след блестящ самостоятелен пробив и завършващ удар. Белгиецът вече има шест гола на сметката си от началото на сезона във всички надпревари. Ливърпул гостува на "Стамфорд Бридж" в събота вечер, а впоследствие играе с Наполи в Шампионска лига и приема у дома настоящия шампион на Англия Манчестър Сити.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация