Наполи ще спира газещата "черно-бяла" машина

09:11
Наполи ще спира газещата "черно-бяла" машина

Днес в 19:00 часа Ювентус и Наполи се изправят един срещу друг в голямото дерби на 7-ия кръг в Серия "А". По всичко личи, че и през този сезон "бианконерите" ще са основният претендент за Скудетото. Торинци доминират в първенството в последните 7 години и все още никой не може да спре доминацията им. Преди началото на сезона много отбори дадоха заявка, че ще се борят за титлата, но до момента никой освен Наполи не оправдава големите очаквания.

Точно поради тази причина днешната среща се очертава да бъде доста ключова. Ювентус е безгрешен от началото на сезона с 6 поредни победи в Серия "А" и е еднолично начело в класирането. Наполи също се представя солидно с 5 победи и 1 загуба и се намира на 2-ата позиция с 3 точки зад "Старата госпожа". Евентуална победа на домакините на "Алианц Стейдиъм" обаче ще им даде допълнително самочувствие и доста по-солидна преднина на върха, докато успех за гостите ще върне с голяма сила интригата.

Последните шест сблъсъка между тези два съперника бяха доста оспорвани и можем да очаквае, че и днес няма да е по-ръзлично. Юве спечели 3 от тях, срещу 2 успеха на неаполитанците и 1 реми.

В междинния кръг през седмицата Юве записа комфортна победа с 2:0 над Болоня, като успя да съхрани сили за днешния сблъсък. Масимилиано Алегри направи някои промени в състава, включително и в схемата на игра, но се предполага, че днес отново ще се върне към 4-3-3.
Кристиано Роналдо не получи почивка през седмицата и със сигурност няма да почива и днес. Той ще вземе глътка въздух през следващата седмица, когато няма да играе в мача с Йънг Бойс от Шампионската лига заради наказание.

Въпросът е с кого ще си партнира португалецът в атака? Пауло Дибала направи силен мач срещу Болоня и вкара първия си гол, като няма да е изненада отново да е сред титулярите за сметка Марио Манджукич. На другото крило се очаква да се завърне намиращият се в супер форма Федерико Бернардески. Участие в мача пък няма да вземат контузените Сами Кедира, Матия Де Шилио и Роберто Спинацола, а Дъглас Коща е наказан.

Наполи също бе безкомпромисен в междинния кръг, побеждавайки с 3:0 Парма. Карло Анчелоти също успя да съхрани силите на някои ключови играчи като Марек Хамшик, Елсейд Хисай, Хосе Кайехон и Раул Албиол, който се очаква да бъдат в стартовата единайсеторка днес. Участие в мача няма да могат да вземат единствено трайно контузените Алекс Мерет, Фаузи Гулам, Амин Юнес и Влад Кирикеш.

Серия "А", 7 кръг:

ЮВЕНТУС - НАПОЛИ

Вероятни състави:

ЮВЕ: Шчесни, Кансело, Бонучи, Киелини, Сандро, Джан, Пянич, Матюиди, Бернардески, Роналдо, Дибала

НАПОЛИ: Оспина, Хисай, Албиол, Кулибали, Руи, Кайехон, Алан, Хамшик, Желински, Инсиние, Милик

Стадион: "Алианц Стейдиъм", Торино
Съдия: Лука Банти
Начало: 19:00 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация