Челси и Ливърпул поделиха точките на "Стамфорд Бридж" (видео)

22:27
Челси и Ливърпул поделиха точките на "Стамфорд Бридж" (видео)

Отборът на Ливърпул продължава да бъде без загуба от началото на сезона в английската Висша лига, след като измъкна равенство в последните минути на двубоя си с Челси

Срещата на ,,Стамфорд Бридж“ вървеше равностойно през първото полувреме, като домакините имаха първи чисто голово положение чрез Уилиан, който получи топката и остана сам срещу Алисон, но вратарят на ,,мърсисайдци“ отрази удара на бразилеца. ,,Червените“ опитваха да атакуват, но не застрашаваха сериозно стража на лондончани Кепа Арисабалага. Мохамед Салах опита на няколко пъти да стреля, но без успех, а и точността в подаванията на гостите изневеряваше. Стигна се до 25-та минута на срещата, когато Еден Азар получи отличен пас от дълбочина от Матео Ковачич, напредна в наказателното поле и с плътен изстрел по земята изведе тима на Маурицио Сари напред. Така завърши и първата част и Челси се оттегли на почивка с преднина в резултата.

През второто полувреме домакините започнаха по-устремно и удар на Ковачич бе блокиран от защитник. Десет по-късно Садио Мане получи добра възможност да изравни резултата, но шутът му бе отразен. Минута по-късно Салах пропусна да изравни. В 64-та минута Еден Азар можеше да отбележи втория си гол в мача, но опитът му за гол бе неуспешен. Челси предвкусваха победата, когато влезлият като резерва само три минути по-рано Даниел Стъридж изравни резултата в 89-та минута след асистенция на друга смяна от пейката в лицето на Джердан Шакири. 

Срещата завърши при равенство, а Ливърпул отстъпи лидерската позиция на Манчестър Сити по голова разлика. Следващият мач за тима е гостуване на Наполи в Шампионската лига в сряда вечер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация