Юве обърна Наполи и дръпна с 6 точки на върха (видео)

22:08
Юве обърна Наполи и дръпна с 6 точки на върха (видео)

Отборът на Ювентус победи с 3:1 тима на Наполи в дербито на върха в италианската Серия А. ,,Бианконерите“ осъществиха обрат над прекия си съперник за титлата и постигнаха седма поредна победа от началото на сезона в Италия. 

Двубоят не започна по най-добрия начин за домакините и те се оказаха догонващи в резултата след 10 минути игра. Дрийс Мертенс даде преднина на възпитаниците на Карло Анчелоти, но тя не издържа дълго време. 15-тина по-късно Марио Манджукич възстанови паритета на ,, Ювентус Стейдиъм“ след асистенция на Кристиано Роналдо, като по този начин и завърши интригуващата първа част на сблъсъка.

Второто полувреме започна по мечтан начин за играчите на Масимилиано Алегри, които обърнаха изцяло развоя на събитията благодарение на втория гол на хърватския нападател в мача. Гостите опитаха да се завърнат в мача, но задачата им бе усложнена след втория жълт и респективно червен картон на защитника Марко Руй. 

Домакините натиснаха в търсене на трети гол, който да им осигури успеха и го постигнаха в 76-та минута. Разписа се централният бранител Леонардо Бонучи. Така Ювентус увеличи разликата на върха с Наполи на 6 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация