Бразилия се класира за пети пореден финал на Световното по волейбол

20:56
Бразилия се класира за пети пореден финал на Световното по волейбол

Националният отбор на Бразилия достигна финала на Световното първенство по волейбол, след като надигра категорично с 3:0 гейма Сърбия – (25:22, 25:21, 25:22). Възпитаниците на Ренан Дел Зото не оставиха съмнение в превъзходството си на полето и това се случи най-вече благодарение на великолепното представяне на разпределителите Бруно Резенде и Уилям Аржона.

В първия гейм на мача Бруно се справи отлично и осигури отлични нападения за центровете и диагоналите на ,,Селесао“. Лукас Сааткамп отбеляза 10 точки в откриващата част, като бе стопроцентов в атаките си – 7 от 7. Бразилия поведе след 25:22.

Във втория гейм играта отново беше в обсега на сърбите, но те не намираха решение за атаките през центъра на противника. След 25:21 ,,кариоките“ вече бяха на гейм от финала. В решителната част състезателите на Никола Гърбич опитаха да променят развоя на събитията чрез Уруш Ковачевич и Александър Атанасийевич, но беше твърде късно.

39-годишният Аржона се справи блестящо в разпределението на топките, а Филипе ,,Липе“ Фонтелеш завърши 8 от последните 12 атаки в мача за бразилците – 25:22 за ,,Селесао“. В спор за световнатата титла те ще се изправят срещу победителя от двубоя между миналогодишния световен шампион Полша и силно представящия се състав на САЩ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация