Започват мачовете от втория кръг в Шампионска лига

08:04
Започват мачовете от втория кръг в Шампионска лига

Днес започват мачовете от втория кръг в груповата фаза на Шампионската лига и някои от фаворитите ще бъдат изправени пред тежки изпитания.

В най-голяма степен това важи за Манчестър Сити. Отборът на Хосеп Гуардиола сензационно загуби от Олимпик Лион у дома и сега трябва да наваксва с победа срещу Хофенхайм. Германците обаче не са притеснени от класата на съперника, а младият им наставник Юлиан Нагелсман със сигурност е подготвил тактически изненади за гражданите.

В другия мач от групата Лион ще се опита да затвърди доброто начало с успех срещу Шахтьор Донецк, който също не крие амбициите си да се пребори за място на осминафиналите.

В група "Е" Байерн приема Аякс и очакванията са за голово шоу на "Алианц Арена". И двата тима изповядват офанзивен футбол, а освен това спечелиха първите си мачове. Интересно ще е и в Атина, където АЕК излиза срещу Бенфика.

Европейският клубен шампион Реал Мадрид не е в добра добра форма и през миналата седмица не вкара нито един гол в мачовете срещу Севиля (0:3) и Атлетико Мадрид (0:0). Сега Лос бланкос ще гостуват на ЦСКА Москва, който не е отбор за подценяване, а и ще има подкрепата на феновете си. Рома пък няма друга алтернатива освен да победи Виктория Пилзен. Чехите направиха 2:2 с ЦСКА на старта, но на "Олимпико" ще им е много по-трудно.

В група "Н" фаворитите ще играят у дома. Ювентус няма да може да разчита на наказания Кристиано Роналдо, но едва ли ще се затрудни с Йънг Бойс. Манчестър Юнайтед обаче е под напрежение заради лошите резултати в Англия и Жозе Моуриньо е наясно, че победата срещу Валенсия е задължителна. Прилепите пък ще се опитат да отмъкнат нещо от "Олд Трафорд", за да запазят шансове за класиране на осминафиналите.

Срещите от днешната програма:

Група "Е":

АЕК - Бенфика
Байерн Мюнхен - Аякс

Група "F":

Хофенхайм - Манчестър Сити
Лион - Шахтьор Донецк

Група "G":

ЦСКА Москва - Реал Мадрид
Рома - Виктория Пилзен

Група "Н":

Ювентус - Йънг Бойс
Манчестър Юнайтед - Валенсия

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация