Григор тръгна с чиста победа над американец в Пекин

13:50
Григор тръгна с чиста победа над американец в Пекин

Григор Димитров победи американеца Тенис Сандгрен със 7:5, 6:3 в среща от първия кръг на тенис турнира на твърди кортове в Пекин.

Първата ни ракета е поставен под номер 3 в основната схема на надпреварата и трябваше да играе с Райън Харисън, който обаче се отказа в последния момент заради травма и мястото му зае неговия сънародник Сандгрен, "щастлив губещ" от квалификациите. 27-годишният българин досега не бе играл срещу връстника си от САЩ, който е 59-и в ранглистата. В първия сет Гришо чакаше своя момент и направи пробив в шестия гейм за 4:2, след което го затвърди (5-2), но впоследствие загуби три поредни гейма и резултатът бе изравнен - 5:5. След това хасковлията показа класата си и взе следващите два гейма, за да поведе в мача. Димитров стартира много добре и втория гейм, повеждайки с 3-0 с пробив във втория гейм. След това българинът контролираше ситуацията на корта и стигна до успех в сета и мача, който продължи 1 час и 22 минути.

Във втори кръг той ще излезе срещу сърбина Душан Лайович, който в първи кръг елиминира канадеца Вашек Поспишил в три сета 2:6, 6:4, 6:4. Димитров и Лайович са се срещали само веднъж и то отново в Китай на твърди кортове - през 2016 г., когато първата ни ракета печели мача със 7:6, 6:4.

В миналогодишното издание на турнира в китайската столица Гришо стигна до полуфиналите, където загуби от Рафаел Надал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация