Григор Димитров отпадна от квалификант в Пекин

08:16
Григор Димитров отпадна от квалификант в Пекин

Поставеният под номер 3 в схемата Григор Димитров не можа да осъществи обрат и загуби изненадващо от квалификанта Душан Лайович във втория кръг на тенис турнира от сериите АТР500 в Пекин - 4:6, 6:2, 4:6 за час и 53 минути игра.


И четирите пробива, които българинът допусна в срещата, бяха осъществени след негови двойни грешки, като той направи общо девет от тях, а последният брейк за 4:5 бе най-неочакван, защото дойде в момент, когато Димитров вече бе върнал пробив и впоследствие бе взел сравнително лесно подаването си. За съжаление на феновете на родения в Хасково тенисист обаче, придвижването му по корта не бе на познатото високо ниво, като той трябваше да прави корекции в тактическия си подход към двубоя. Неточностите обаче станаха причина за ранното отпадане, като най-вече двойните грешки наклониха везните в полза на съперника, но общо Григор направи 16 непредизвикани грешки от бекхенд и 12 от форхенд. Както обикновено, вторият сервис на Димитров не бе на особена висота и това до голяма степен улесняваше задачата на Душан Лайович, който заслужава единствено похвали за втората победа в кариерата си над тенисист от топ 10, защото не се поддаде на напрежението и през целия мач не спря да бъде максимално агресивен.


Димитров ще загуби 135 точки за световната ранглиста, тъй като миналата година стигна полуфиналите и отстъпи в трисетове сблъсък на Рафаел Надал. Световният номер 7 отново не успя да запише две поредни победи в турнир от Световния тур на АТР, като това се случи само веднъж в последните шест месеца - при достигнатия четвъртфинал на "Мастърс"-а в Торонто, където загуби от Кевин Андерсън.

 

Равносметката за 2018 година вече е 23 победи и 17 загуби за Димитров, като все пак не трябва да се забравя малко известен факт в българските тенис среди - Григор играе с нова ракета през този сезон и очевидно все още не е намерил оптималния подход към ударите си и чувството към новото си "оръжие" (неща, които отнемат неопределено време). За първи път от четирите си участия в китайската столица той отпада преди четвъртфиналите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация