Осъдиха Давид Яблонски за уреждане на мачове

07:44
Осъдиха Давид Яблонски за уреждане на мачове

Един от основните футболисти на Левски Давид Яблонски се забърка в нов голям скандал, но този път в родната му Чехия. Бранителят бе осъден и глобен за уреждане на футболни срещи, съобщава чешкият колега Радек Нохъл в сайта "Seznamzpravy". Той се позовава на думите на говорителя на съда в Страховице - Роман Винклер.
 
Футболистът на сините вече е с условна 18-месечна присъда и е задължен да плати 20 000 чешки крони, а ако не го направи, то го грози затвор от близо 10 седмици, допълват в Чехия. 

Става ясно още от материала на колегите, че съдът в Страховице разполага със записи на Яблонски, уличаващи го в неспортсменското деяние. Изданието твърди, че полицията дори има видео запис и телефонни разговори, като доказателство срещу бранителя на сините.

Манипулираните срещи, за които се пише, са били от младежките първенства по времето, когато Давид бил в Теплице. Твърди се дори, че той освен на футболистите, влияел и на треньора на отбора.

Както е известно, преди няколко дни след победата на Левски с 1:0 над ЦСКА София, Яблонски изригна със скандално видео срещу армейците и бившата им звезда Фернандо Каранга, който преди дербито отново провокира лагера от "Герена". Малко по-късно той се извини за постъпката си, но въпреки това ДК към БФС го глоби с 3000 лева. Тези пари бяха събрани от фенове на сините, след като именно привърженик на 26-кратните шампиони разпространи видеото на защитника.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация