Арсенал вкара пет на Фулъм (видео)

17:35
Арсенал вкара пет на Фулъм (видео)

С два гола Александър Лаказет, два на Пиер-Емерик Обамеянг и един на Аарън Рамзи Арсенал победи с 5:1 като гост Фулъм в лондонското дерби от осмия кръг на Висшата лига.

Победата изкачи "артилеристите" до третото място в класирането с 18 точки, като те изостават само с една от лидерите Манчестър Сити и Ливърпул, които се срещат по-късно днес на "Анфийлд".

Лаказет даде тон на голово шоу на "Крейвън Котидж" в 29-ата минута, но секунди преди почивката Фулъм си върна надеждите в мача с попадение на Андре Шюрле. През втората част обаче на терена имаше само един отбор и това бе Арсенал.

В 49-ата минута Лаказет реализира втория си гол в мача с хубав удар от границата на наказателното поле.

В 67-мата минута гостите убиха интригата в двубоя с попадение на влезлия секунди по-рано Аарън Рамзи, който завърши подаване на друга резерва - Пиер-Емерик Обамеянг.

В последните минути на мача дойде и времето на Обамеянг. Габонецът покачи на 4:1 в 79-ата минута след центриране на Ектор Бейерин, а в първата минута на добавеното време се измъкна от отбраната на домакините и с удар по земя с десния крак оформи крайното 5:1.

Победата е шеста поредна за Арсенал във Висшата лига, докато за водения от Славиша Йоканович отбор на Фулъм поражението е трето в последните четири мача. "Котиджърс" заемат 17-о място във класирането със само 5 точки до момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация