Джокович отново надигра Шарди

15:13
Джокович отново надигра Шарди

Поставеният под №2 Новак Джокович записа чиста победа в два сета срещу Жереми Шарди в двубой от втори кръг на Мастърса в Шанхай. Сърбинът се наложи над французина с 6-3, 7-5 след един час и 23 минути игра.

Това бе 12-и мач между двамата и 31-годишният Джокович победи за 12-и път френския си връстник, като Шарди няма дори и спечелен сет във всичките срещи.

Днес сърбинът бе много солиден на собствен сервис през целия двубой, като спечели 85 процента точки на първи сервис и не даде нито една възможност за пробив на съперника си. Джокера от своя страна постигна по един пробив в двата сета, което му бе достатъчно, за да стигне до чист успех. Съперник на Ноле в 1/8 финалите ще бъде победителят от мача между италианеца Марко Чекинато и корееца Хьон Чунг.

В друга среща от Мастърса руснакът Даниил Медведев победи представителя на домакините Цзе Чжан с 3-6, 7-6 (9-7), 6-4, а оспорваната битка на корта продължи близо два часа и половина. Медведев си осигури среща с водача в схемата Роджър Федерер, който почива в първи кръг. Маестрото спечели миналогодишното издание в Шанхай след победа над Рафаел Надал, който не участва в тазгодишния турнир заради травма.

22-годишният Медведев досега не е излизал на корта срещу 15 години по-възрастния от него швейцарец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация