Домусчиев през септември: Бъдещето ни е само с чуждестранни треньори

22:07
Домусчиев през септември: Бъдещето ни е само с чуждестранни треньори

Лудогорец вече обяви, че Антони Здравков ще наследи на поста Пауло Аутуори, като това ще се случи след мача с Левски. Ще бъде ли обаче той постоянен вариант за поста, или ще е само временен. През изминалия месец собственикът на клуба Кирил Домусчиев посочи, че бъдещето на клуба е свързано с наставници от други страни. 

"Ако искаме да се мерим с големите клубове, явно това е пътят - с чуждестранни треньори. Виждате, че и други наши отбори назначават чужденци за треньори и търсят някакво развитие", заяви той в интервю за предаването "Домът на футбола" по Диема спорт, което бе излъчено на 27 септември. 

В същото интервю Домусчиев посочи: "С Пауло Аутуори искахме да вкараме някои нови неща, които ги има във всички големи клубове. Но за да можеш да ги вкараш, трябва да имаш човек, който това нещо го е работил години наред и е бил в големи клубове. Херо е един добър треньор, но за съжаление той не е имал възможност да води някой от големите грандове, независимо дали от Европа, или от Бразилия. Пауло Аутуори е интелигентен човек, много е интересно да водиш разговор с него, особено за футбол, той е цяла енциклопедия - като знания, като виждания, като практика. Така че с него човек може да говори с часове, без да се умори. Другото нещо, което не само аз наблюдавам, а и всички в клуба, е неговата работа. Там говорим за един перфекционизъм".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация