Мбапе спаси Франция от загуба срещу Исландия (видео)

09:44
Мбапе спаси Франция от загуба срещу Исландия (видео)

Световният шампион Франция избегна загубата, след като завърши наравно с Исландия в приятелска среща. Възпитаниците на Дидие Дешан наваксаха изоставане от два гола в последните 15 минути на двубоя.

Гостите поведоха в резултата след точно половин час игра след попадението на Биркир Бярнасон и се оттеглиха по този начин на почивка. През втората част исландците покачиха аванса си след гол на Кари Арнасон в 58-та минута. Французите обаче не се отказаха и се добраха до равенството. Първо централният защитник на Левски Холмар Ейолфсон си отбеляза автогол в 76-та минута, а в добавеното време на срещата влезлият като резерва Килиан Мбапе изравни след изпълнение на дузпа.

В друг приятелски мач Испания постигна убедителен успех при гостуването си на Уелс в Кардиф с 1:4. Домакините бяха без Гарет Бейл, който не успя да се възстанови за двубоя, а в герой за категоричната победа на испанците се превърна играещият под наем в Борусия Дортмунд Пако Алкасер, който реализира две попадения. Именно нападателят откри в 8-та минута, а съвсем скоро бранителят на Реал Мадрид Серхио Рамос покачи на 0:2 в 19-та. Десет по-късно преднината на ,,Ла Фурия Роха“ стана класическа след втория гол в двубоя на Алкасер.

Играчите на Луис Енрике логично намалиха оборотите през втората част, но въпреки това вкараха четвърти гол, дело на друг защитник в лицето на Марк Бартра в 74-та минута. Възпитаниците на Райън Гигс все пак стигнаха до почетно попадение минута преди края на редовното време след точната интервенция на Сам Воукс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация