ЦСКА маха тирето

12:37
ЦСКА маха тирето

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков направи няколко важни коментара пред БНР във връзка с плащането на емблемата. 

"За нас като ръководство този акт беше много важен. С него собствениците на клуба показаха чистите си намерения относно ЦСКА, относно футбола и изобщо спрямо спорта. Съвсем нормално е да претендираме за всички наши активи, титли и история. Това е един акт, който доказва, че връщайки си емблемата, клубът 100-процентово добива автентичност. В този смисъл считам, че никой повече под каквато и да е форма няма моралното право да има претенции след този факт", каза Марков. 

"Прекалено рано е да говорим за процедура от наша страна спрямо тима от Втора лига ФК ЦСКА 1948. Първо трябва да изживеем радостта си. Освен това не съм запознат юридически с този казус. От моя гледна точка обаче няма как два клуба да използват едновременно една почти идентична емблема. Няма как да се случи това. Процедурата за свързване с БФС и съответно оттам - придвижване на процедурата към УЕФА по темата, ще изисква време. Вярвам, че срокът ще бъде достатъчно кратък – и на таблото на стадионите, и навсякъде по медиите да се възстанови тази емблема", допълни Марков. 

"Със сигурност ще се премине и към процедура за заличаване на тирето и думата "София" от официалното име на клуба. Изчаквахме да мине този ден и в бъдеще ще се тръгне и в тази посока. Това е въпрос на юридически стъпки, които ще бъдат направени от нашите адвокати. Във връзка с включването в дълга на един имот, който не е наша собственост, ние ще се обърнем към съда. Това е едно нормално действие", посочи още Марков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация