Чорич детронира Федерер в Шанхай

18:24
Чорич детронира Федерер в Шанхай

Борна Чорич постигна една от най-значимите победи в своята кариера, след като се класира за първия си финал на турнир от сериите Мастърс 1000 в Шанхай. 21-годишният хърватин спечели с 6-4, 6-4 срещу Роджър Федерер и по този начин детронира швейцареца, който миналата година грабна трофея след успех във финала срещу Рафаел Надал. Освен че не успя да защити титлата си от предишния сезон, 20-кратният шампион на турнири от Големия шлем ще отстъпи и втората позиция в световната ранглиста на Новак Джокович, който по-рано премина с лекота през Александър Зверев.

Предпоставките за оспорван двубой между Федерер и Чорич бяха налице, след като двамата изиграха два мача през сезона и си разделиха по една трисетова победа – Федерер спря хърватина към финала в Маями, докато младият талант победи швейцареца на един от любимите му турнири в Хале в спор за титлата.

Срещата започна с ранен пробив за Чорич, който сервираше великолепно в откриващата част и не позволи на по-именития си противник да го затрудни. Федерер нямаше настроение в играта и определено не изглеждаше в ритъм, като от колебанията му се възползва Чорич, който спечели с 6-4. Във втория сет картината не се промени, като подобно на първата част, по-младият от двамата започна с пробив и въпреки някои моментни проблясъци от швейцарския маестро, Чорич така и не бе затруднен сериозно на собствен сервис и закономерно се класира за първия си финал на турнир от сериите Мастърс 1000.

Там той чака устременият към първата позиция в света Джокович, който ще се бори за 32-та си титла от тези престижни надпревари и общо четвърта в Шанхай.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация