Азар: Бих работил отново с Моуриньо

22:57
Азар: Бих работил отново с Моуриньо

Полузащитникът на Челси Еден Азар разкри за белгийското издание Het Laatste News, че с най-голямо удоволствие би работил отново под ръководството на Жозе Моуриньо. Белгийският национал спечели титлата със ,,сините“, когато португалецът бе начело на лондончани през сезон 2014/15 и сподели, че има вина за срива на отбора под ръководството на Моуриньо през следващия сезон, оказал се последен за мениджъра на ,,Стамфорд Бридж“.

,,За 12 години имах един слаб сезон – и това бяха последните шест месеца под ръководството на Моуриньо, като част от това беше изцяло моя вина“, признава халфът. ,,След като спечелихме титлата, поискахме от него да ни даде по-голяма лятна почивка. Когато се завърнах след паузата бях извън форма. Последният сезон на Моуриньо в Челси изобщо не беше приятен. Не печелихме и изпаднахме в летаргия, тренирахме без желание, и за двете страни най-доброто решение беше да се разделят по взаимно съгласие“, добавя Азар.

,,Ако сега ме попитате с кого бих искал да работя отново, то веднага ви казвам Моуриньо. Не съжалявам за много неща през кариерата си, но това е едно от тях – да не работя отново с него. Притежавахме отбор, който можеше да спечели много трофеи, но просто навлязохме в много лоша спортна форма. Изпратих му съобщение, за да му се извиня – заедно постигнахме толкова много, но всичко приключи крайно незадоволително. Чувствах се виновен, защото бях определен за един от най-добрите футболисти, а през следващия сезон не поех нужната отговорност и резултатите ни значително се влошиха“, завърши Азар.

Атакуващият футболист говори и за Моуриньо като треньор. ,,Вижте, той не е приключенски настроен като Пеп Гуардиола, но имиджът му на дефанзивен специалист не е съвсем верен. Сезона, в който станахме шампиони, играхме под негово ръководство много атрактивно и отбелязахме много голове. Ако резултатите са негативни, Жозе веднага те критикува. Знаеш го, но в последствие приемаш критиката му – това е част от характера му, все пак. Ако резултатите са положителни, Моуриньо е най-добрият треньор, който може да си представиш. Тогава той е твой приятел и винаги е готов да те посъветва“, добави за португалеца Азар.

Той започна великолепно новия сезон във Висшата лига, като е реализирал 7 гола в първите 8 кръга от първенството. В следващия кръг след международната пауза Азар и Челси се изправят именно срещу бившия си наставник Жозе Моуриньо и Манчестър Юнайтед в дербито на деветия кръг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация