Подготвят наследник на Антони Здравков

12:58
Подготвят наследник на Антони Здравков

Отговорникът за младежкия национален отбор в БФС и член на Изпълкома Емил Костадинов обяви пред "Тема спорт", че един от вариантите за селекционер на тима ни до 21 години е Ангел Стойков.

В момента той е начело на селекцията до 19 години, с която му предстоят квалификации. В петък вечер младежите, водени от Антони Здравков, направиха 1:1 със Словения и загубиха шансове за второто място в групата. Във вторник те приключват цикъла за Евро 2019 с гостуване на Люксембург.

Договорът на Сухия изтича след двубоя във Великото херцогство. Както е известно, през седмицата от Лудогорец обявиха, че той става старши треньор на тима след напускането на Пауло Аутуори.

"Нека мине и последният мач и тогава ще говорим за новия селекционер. Ангел Стойков е вариант, но има и други освен него на този етап", коментира Екзекутора на „петлите“.

"Представянето ни в тези квалификации бе колебливо. Имаше и добри игри, но и лоши резултати. Неслучайно не сме сред първите. Не може да губиш точки срещу Люксембург и Казахстан и да искаш да си сред първите два отбора", категоричен бе Емил Костадинов.

Според приближени до БФС именно Ангел Стойков ще наследи на поста Антони Здравков. Бил е обсъждан вариант Георги Димитров-Джеки да стане спортен директор на младежите, но засега това е малко вероятно да се случи.

В момента Стойков подготвя тима ни до 19 г. за първия квалификационен етап за Евро 2019. В средата на ноември България е домакин на минитурнира с Румъния, Гърция и Гибралтар. Мачовете ще са на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен и на "Трейс Арена" в Стара Загора. Днес в 11:00 часа юношите ни ще изиграят втора контрола с Кипър в Благоевград. В петък селекцията на Стойков победи с 1:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация