Адриан Андреев: Мечтая да вляза в топ 100

19:08
Адриан Андреев: Мечтая да вляза в топ 100

„Смятам, че в Аржентина постигнах целта, за която отидох. На сингъл мога да кажа, че не се чувствах много добре. Успехът е хубаво нещо, но най-важното е да се развиваш и да не мислиш за успехите“. Това заяви на пресконференция тенисистът Адриан Андреев след завръщането си от Буенос Айрес, където спечели сребърен медал на двойки и завърши на четвърто място на сингъл на Младежките олимпийски игри. Силното представяне го изкачи до №4 в световната ранглиста при юношите.

Младият тенисист заяви, че неговата голяма цел е влизане в топ 100 на световната ранглиста и да спечели титла от Големия шлем от джуниър турнирите. "Безкрайно се радвам за добрия резултат, безкрайно вълнуваща седмица, нагледахме се на много добри резултати. Надявам се Адриан да задържи този резултат", коментира неговия треньор Ивайло Трайков.

На пресконференцията присъства и заместник-министърът на спорта доц. Стоян Андонов, който подчерта, че успехите на младия тенисист показват, че този спорт го очакват още поводи за радост и че младите надежди на България вървят по правилен път.

На пресконференцията стана още ясно, че Андреев изпитва леки болки, но контузията му не е тежка. Неговите очаквания са бързо да се възстанови за следващия турнир в Китай. Запитан дали занапред сам ще пътува по турнири, тенисистът отговори, че на този етап ще бъде придружаван от неговата майка, която също присъства на пресконференцията и не скри вълнението си от успеха на Адриан.

Припомняме, че на 14 октомври Адриан Андреев и партньорът му Ринки Хиджиката от Австралия загубиха от представителите на домакините Факундо Диас Акоста и Себастиан Баес в два сета във финала на тенис турнира на двойки на Младежките олимпийски игри в Аржентина. Андреев и Хиджиката отстъпиха на поставените под №1 с 4-6, 4-6, а мачът продължи 63 минути. Наставник на Андреев е Ивайло Трайков – дългогодишен състезател по тенис, стигнал до №211 в световната ранглиста. В края на месеца Андреев ще участва във финалния „Мастърс" на най-добрите осем при юношите за 2018 година. Надпреварата ще се проведе в Чънду (Китай) от 22 до 28 октомври. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация