Иван Петков: Показахме, че може да играем наравно с топ отборите

17:30
Иван Петков: Показахме, че може да играем наравно с топ отборите

Селекционерът на националния отбор по волейбол за жени Иван Петков заяви на пресконференция, че е доволен от представянето на националките на Световното първенство в Япония. Българките приключиха участието си след втория етап на шампионата, след като завършиха шести в своята група.

,,Дадохме максимума от себе си“, започна Петков. Влезнахме малко по-притеснени в първия мач с Италия и съжалявам за мача с Турция, не ни достигна опита. Представянето бе позитивно“. На въпрос свързан с Олимпиадата през 2020 в Токио, треньорът сподели: ,,Нека първо излезе официалната ранглиста - ще трябва да се преборим срещу отбор от топ 6, това е сигурно“. ,,Проведох неофициален разговор с президента на федерацията. Той е доволен от нашето представяне и резултати“.

Петков говори и за отделните срещи на България и как отборът се е представил в тях, обръщайки внимание на психологическата важност на всеки един от тях преди следващия. ,,Играхме срещу отбор като Италия, бяхме наистина притеснени – те ни показаха, че трябва да обръщаме внимание на детайлите. След този мач започнахме да играем по-освободено. После дойде двубоят с Китай, може би най-добрият ни мач в групата. Имахме своите шансове, но ще си вземем поуки с времето. Срещу Канада не изиграхме най-добрата си среща, но знаехме отлично залога и подходихме по-стратегически към двубоя. Ние сме в етап на градеж, но показахме, че може да играем наравно с топ отборите“, заяви селекционерът. ,,Най-важни са детайлите – във всеки един елемент има какво да подобряваме – в атака, в защита, в посрещане. Единственото, за което наистина ме е яд, е че не направихме една победа срещу най-добрите отбори в света“.

Наставникът говори малко и за Марица и за очакванията през новия сезон. ,,Ние приключихме със селекцията. Преминахме през тежко лято и ще изпитваме известни затруднения в началото на сезона, тъй като отборът е различен в сравнение с предишната кампания. Заминаваме за Турция в неделя, където за 9 дни ще изиграем 6 мача – първо имаме контроли с Нюлефер и Айдън, а след това ще участваме в турнир, който ще се проведе между 25-27 октомври в Бурса – съперници са ни Нюлефер, Чанъккая и Айдън. Имаме контрола и в Истанбул срещу Вакъфбанк на 29 октомври. Ще ни бъде трудно, но ние сме професионалисти“, завърши Иван Петков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация