Моуриньо: Ще покажа уважение към Моуриньо

22:41
Моуриньо: Ще покажа уважение към Моуриньо

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви на пресконференцията преди мача с Челси, че се надява ,,червените дяволи“ да нанесат първа загуба на ,,сините“. Моуриньо е бивш треньор на лондончани и сподели , че няма да изпада в еуфория, ако Юнайтед отбележи на Челси. Начело на ,,сините“ португалският специалист спечели три титли на Висшата лига, но загуби в трите си двубоя на ,,Стамфорд Бридж“, откакто ръководи Юнайтед при това, без да неговият тим да реализира попадение.

,,За мен това е още един мач“, започна Моуриньо. ,,Ще празнувам ли, ако отборът ми вкара на Челси и спечели срещата? Не мисля“, продължи португалецът. ,,Ще се опитам да контролирам емоциите си и да покажа нужното уважение на клуба и привържениците, които бяха зад мен толкова много години“, сподели треньорът.

Моуриньо имаше конфликт с Антонио Конте на страничната линия по време на загубата на Юнайтед с 4-0 от ,,сините“ през 2016 година. Наставникът на 20-кратните шампиони на Англия можеше да пропусне гостуването на ,,Стамфорд Бридж“ заради нецензурен език, използван в двубоя с Нюкасъл, спечелен след пълен обрат с 3:2. Все пак Моуриньо ще бъде край страничната линия за важния мач утре срещу бившия си отбор, като има право да обжалва решението на ФА до сряда в 18:00 часа. На въпрос на журналист относно емоциите си по време на мач, Моуриньо заяви, че към него се отнасят по-сурово, отколкото с други наставници.

,,Ако ви кажа нещо сега, най-вероятно ще бъда наказан, затова няма да ви отговарям“, заяви в типичния си саркастичен стил португалецът. Моуриньо изрази задоволството си и от новия договор на Люк Шоу. Английският национал удължи престоя си на ,,Олд Трафорд“ до 2023 година с опция за допълнителен сезон, като ще получава според информации по 160, 000 паунда на седмица. Шоу пропусна по-голямата част от миналогодишния сезон, след като получи двойно счупване на крака, но през настоящата кампания е един от най-добрите футболисти на ,,червените дяволи“.

,,Играчите са различни и реагират по различен начин на контузии, а Люк показа най-добрата възможна реакция“, похвали защитника Жозе. ,,В трудните моменти, в които той не бе в състава, Люк запази вярата в себе си, че един ден ще бъде сред титулярите. Той заслужи своето място в състава“, завърши Моуриньо. ,,Червените дяволи“ ще търсят отчаяно трите точки, след като вече изостават от първите три отбора във временното класиране Манчестър Сити, Челси и Ливърпул със седем точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация