Вавринка няма да играе повече през 2018 г.

22:02
Вавринка няма да играе повече през 2018 г.

Стан Вавринка се отказа от тенис турнира в Базел. Швейцарецът няма да има възможност да играе пред собствена публика, след като получи травма на гърба по време на тренировка в неделя с неговия сънародник Роджър Федерер.

,,Нямах избор, наистина. Не беше лесно да взема това решение, но то е най-доброто от здравословна гледна точка“, сподели разочарованият швейцарец. Трикратният носител на турнири от Големия шлем, който се намира на 68-а позиция в световната ранглиста, обяви, че няма да участва и в последния турнир от сериите Мастърс 1000 в Париж, който започва идната седмица.

33-годишният тенисист продължава да има проблеми с контузии, след като през последната година претърпя две операции на коляното. Той отпадна още в първия кръг на Мастърса в Шанхай от бъдещия финалист Борна Чорич, а преди това бе полуфиналист в Санкт Петербург.

Вавринка е двукратен полуфиналист в Базел и в първи кръг трябваше да се изправи срещу финалиста от Москва Адриан Манарино. В надпреварата поставени под номер 1 и 2 са местният фаворит Роджър Федерер и германският талант Александър Зверев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация