Ханес Волф е новият треньор на Хамбургер

16:41
Ханес Волф е новият треньор на Хамбургер

Кристиан Тиц вече не е старши-треньор на Хамбургер ШФ. Специалистът бе уволнен след незадоволителните резултати на тима в последните няколко мача във втора Бундеслига. Новият наставник на отбора ще бъде Ханес Волф, който е бивш треньор на Щутгарт.

"Наша отговорност е да анализираме ситуацията обективно", започна спортният директор на Хамбургер Ралф Бекер. "Достигнахме до извода, че не се развиваме в посоката, в която искаме, за наше съжаление, и че има риск да не постигнем целите си през настоящия сезон", добави той.

Тиц бе назначен за наставник на тима през март в опит да върне клуба в първа Бундеслига. Въпреки положителните резултати от началото на кампанията, 47-годишният треньор бе уволнен, след като Хамбургер не успя да спечели последните си три срещи у дома. В момента отборът заема пета позицията във временното класиране на втора Бундеслига на две точки от лидера Кьолн.

37-годишният Волф изведе Щутгарт до промоция през 2017 година, но бе уволнен след серия от загуби, които изпратиха тима в зоната на изпадащите. Хамбургер бе единственият клуб в Германия, който никога не бе изпадал от първа Бундеслига от създаването си през 1963 година, преди да отиде във втора Бундеслига през май.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация