Ван Перси спира с футбола след края на сезона

16:37
Ван Перси спира с футбола след края на сезона

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Арсенал Робин ван Перси ще прекрати своята професионална кариера в края на настоящия сезон. 35-годишният холандец се присъедини към Арсенал от Фейенорд през 2004 година, като прекара 8 сезона с екипа на ,,артилеристите“ и спечели ФА Къп. През 2012 той премина в редиците на Манчестър Юнайтед, където стана шампион на Висшата лига с ,,червените дяволи“ и голмайстор на първенството с 26 гола. През януари тази година той се завърна в родния си Фейенорд след двегодишен престой в турския Фенербахче.

,,Това ще се случи в края на сезона вероятно“, заяви нападателят за AD относно това кога ще прекрати кариерата си. ,,Ще бъда на 36 години и ще съм професионалист от 18 години. От петгодишна възраст съм въвлечен в света на футбола“, сподели той.

Отборът на Фейенорд спечели Купата на страната през изминалия сезон, но завърши миналогодишната кампания на четвърто място – на седем точки зад шампиона ПСВ Айндховен. Въпреки това холандецът настоява, че завръщането му в клуба няма да бъде окачествено като провал, ако тимът не се поздрави с титлата в края на настоящия сезон.

,,Не смятам, че завръщането ми тук трябва да бъде успешно само ако спечелим титлата на страната. Как това може да бъде наречено като успех? Не исках по никакъв начин да завършвам кариерата си, без да се забавлявам. Да, спечелихме купата, но това не е мерило за успеха. Когато се завърнах, исках да дам нещо на отбора, на моите съотборници, да помогна на младите в състава с опита си. Това винаги е била целта ми и за мен това прави завръщането ми успешно, а не шампионска титла или купа“, завърши стрелецът.

Ван Перси е най-резултатният холандец в историята на националния отбор, като за 102 мача с фланелката на ,,лалетата“ е реализирал 50 попадения. Нападателят участва и във финала на Световното първенство през 2010 година, когато Холандия загуби с минималното 1:0 от Испания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация