Плишкова е на полуфинал в Сингапур

16:53
Плишкова е на полуфинал в Сингапур

Каролина Плишкова е първата тенисистка, която се класира за полуфиналите на заключителния Мастърс на осемте най-добри в Сингапур. Чехкинята постигна чиста победа над своята сънародничка Петра Квитова след 6-3, 6-4 за малко над час и 20 минути в последна среща за двете от Бялата група. Плишкова е за втора поредна година на полуфинал в азиатската столица, като записа първи успех от четири двубоя срещу Квитова.

По-младата от двете чехкини направи едва шест завършващи удара в мача, но бе далеч по-постоянна от своята съперничка, като съумя да я пробие на пет пъти и спечели 70% от разиграванията на втори сервис на шампионката от 2011 година. Двукратната победителка на Уимбълдън завърши срещата с 32 непредизвикани грешки. Преди да се изправи срещу Плишкова, Квитова бе постигнала 27 победи от 29 мача срещу нейни сънароднички, но загуби последните два през този сезон – сега от Плишкова, а преди това от сестра й Кристина на Чарлстън през април.

Двубоят днес започна по кошмарен начин за Петра, която допусна пробив в първия си сервис гейм след три двойни грешки. Последва нов брейк за Плишкова, при който резултатът стана 4-0. Силите на Квитова стигнаха за връщане на един от двата пробива, но в крайна сметка сетът отиде за Плишкова след 6-3. Във втората част Квитова бе далеч по-равностойна, но въпреки това колебанията на собствен сервис продължиха, а от това се възползва Каролина, която реализира пробив и затвори мача след 6-4.

По този начин Плишкова завърши групата с 2 победи и загуба, докато Квитова си тръгва от надпреварата с три поражения. Предстои другият двубой от Бялата група между Каролин Вожняцки и Елина Свитолина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация