Алберт Коста е новият турнирен директор на Купа Дейвис

16:55
Алберт Коста е новият турнирен директор на Купа Дейвис

Бившият шампион с Испания на Купа Дейвис Алберт Коста ще бъде турнирен директор на надпреварата. Испанецът ще се запознае с новия формат на турнира, който ще влезе в сила от 2019 година, след споразумението между Kosmos Tennis и ITF, което бе подписано на 16 август в Орландо.

,,Горди сме, че Алберт Коста се присъединява към нашия екип и е готов да сподели емоцията от дебюта на новия формат на Купа Дейвис“, заяви главният изпълнителен директор на Kosmos Tennis Хавиер Алонсо. ,,Неговият опит като бивш професионален тенисист и капитан за Купа Дейвис, както и неговите успешни тенис проекти и инициативи, ще подпомогнат развитието на Kosmos Tennis. От името на целия екип, приветствам Алберт с добре дошъл“, добави Алонсо.

Коста е вторият бивш състезател, който се присъединява към компанията след Гало Бланко. Самият испанец говори за новото предизвикателство. ,,Присъединявайки се към този проект, аз започвам едно ново предизвикателство. Развълнуван съм, че работата ми с Kosmos Tennis ще ми позволи да бъда част отново от Купа Дейвис – турнир, в който аз имам много паметни моменти като тенисист и капитан на Испания. Все още имаме работа за вършене, но искам да благодаря на Kosmos Tennis за предоставената възможнст на този етап от моята професионална кариера“, завърши емоционалният испанец.

Алберт Коста игра като тенисист от 1992 до 2006 година. По време на своята кариера той спечели 12 титли, включително и Ролан Гарос през 2002 и достигна първите 10 в световния мъжки тенис. Коста бе част от тима на Испания за Купа Дейвис през 2000 година, когато бе спечелена първата титла за страната от престижната отборна надпревара. Освен това той бе капитан на Испания между 2009-2011, печелейки две титли за иберийците – 2009 в Барселона и 2011 в Севиля. Това го прави един от 18-те тенисисти, който в 118-годишната история на Купа Дейвис, е печелил турнира и като играч, и като капитан на представителния тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация