Пелегрини: Ярмоленко може да пропусне остатъка от сезона

08:06
Пелегрини: Ярмоленко може да пропусне остатъка от сезона

Мениджърът на Уест Хем Мануел Пелегрини заяви, че Андрий Ярмоленко може да пропусне остатъка от сезона след претърпяната операция на ахилеса. 28-годишният украински национал, който вкара два гола от началото на сезона, напусна терена с разкъсване на ахилеса по време на двубоя с Тотнъм от Висшата лига, загубен у дома с 0:1. Полузащитникът претъря операция и ще се възстановява най-малко пет месеца , като Пелегрини е на мнение, че той може и да не се появи в игра до края на настоящата кампания.

,,Ярмоленко претърпя операция и ще бъде извън строя в следващите около пет месеца“, започна Пелегрини. ,,Това е много разочароващо, тъй като той е важен играч за нас. Андрий пристигна през лятото в отбора и внесе подобрение в състава с изявите си. Освен него, Мануел Ланзини и Джак Уилшър са контузени – това са трима на една и съща позиция. Жалко е за тима, защото това ни затруднява неимоверно много“, добави чилиецът.

На въпрос кога точно ще се завърне Ярмоленко, Пелегрини не бе категоричен. ,,Наистина ми е трудно да ви кажа с точност, би трябвало да се възстановява в следващите пет до шест месеца“. Мениджърът говори и за предстоящото гостуване на ,,чуковете“ на Лестър в събота вечер. ,,Ако погледнете към първите ни 10 мача от сезона, ние играем с 8 отбора от първата половина на таблицата, а сега ще играем с отбори от нашата класа“, сподели бившият наставник на Манчестър Сити.

,,Това, естествено, не гарантира че ще ги победим. Нашите най-добри мачове до тук през сезона бяха срещу топ отборите – Арсенал, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Челси. Трябва да сме наясно къде може да се подобрим и да играем по начина, по който играхме срещу Тотнъм, но трябва да започнем да отбелязваме голове“, алармира своите Пелегрини. Уест Хем е на две точки от зоната на изпадащите преди съботната визита на ,,Кинг Пауър Стейдиъм“ в Лестър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация