Ангелос Анастасиадис е новият селекционер на Гърция

08:10
Ангелос Анастасиадис е новият селекционер на Гърция

Михаел Скибе бе уволнен от поста национален селекционер на Гърция, съобщиха от Гръцката футболна федерация. Негов заместник ще бъде Ангелос Анастасиадис. ,,Решението, което взехме бе логично, на фона на посоката, в която е поел отборът на Гърция и последните резултати“, заяви президентът на федерацията Вангелис Граменос. ,,Изборът ни се спря върху местен специалист, който отговаря на изискванията ни за треньор на представителния тим.

Уволнението на Скибе идва след двата успеха в Лига на нациите от четири изиграни мача. 53-годишният германец пое треньорското кормило на Гърция преди две години за един сезон, но през изминалата година получи предложение за нов двугодишен контракт, въпреки че съставът не успя да се класира за Световното първенство в Русия това лято.

65-годишният Анастасиадис бе наставник на Кипър между 2004 и 2011 година, като освен това бе треньор и на няколко гръцки клубни отбора в лицето на Панатинайкос, ПАОК и Ираклис. Според гръцките медии договорът на мениджъра е за една година с опция за удължаване, ако Гърция се класира за Евро 2020.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация