Белгия е едноличен лидер в световната ранглиста на ФИФА

08:15
Белгия е едноличен лидер в световната ранглиста на ФИФА

Националният отбор на Белгия вече е едноличен лидер в световната ранглиста на ФИФА. ,,Червените дяволи“ поделяха върха на класацията със световния шампион Франция, но успяха да изместят с точка ,,петлите“. Двата отбора имаха идентични резултати през октомври месец, като спечелиха два и завършиха наравно в един двубой.

Петкратният световен шампион Бразилия остава на трета позиция, следван от финалиста на Мондиала в Русия Хърватия. Другата промяна в топ 10 е изкачването на пета позиция на Англия. ,,Трите лъва“ изместват Уругвай, след като през октомври победиха като гост Испания и завършиха наравно с Хърватия в турнира Лига на нациите. ,,Урусите“ от своя страна загубиха два последователни мача – от Южна Корея и Япония. Първата десетка допълват Португалия, Швейцария, Испания и Дания.

Най-сериозен скок отбелязва Гибралтар, който постигна първата си професионална победа с успех над Армения, последван от такъв и срещу Лихтенщайн. Малката държава се изкачи с осем места нагоре, като вече заема 190-та позиция. Мадагаскар също отбеляза прогрес и влезе в топ 100 за първи път след 2002 година. Африканците се класираха по-рано на дебютното си участие за Купата на Африка.

Най-високо ранкираната държава от африканския континент е Тунис – 22-о място, докато при азиатците Иран е 30-та позиция. България губи едно място и е на 45-то място в ранглистата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация