Берое не се даде на ЦСКА, Мауридес изпорти дузпа

17:06
Берое не се даде на ЦСКА, Мауридес изпорти дузпа

Отборите на Берое и ЦСКА София завършиха наравно в мач от 13-ия кръг на Първа лига. Двубоят в Стара Загора приключи при резултат 1:1. Резултатът бе открит от Тиаго в 27-ата минута, а Мартин Камбуров изравни в 35-ата минута. В 55-ата минута Мауридес изпусна дузпа.

Берое можеше да открие резултата в 7-ата минута. Тогава Камбуров изведе вандерсон сам срещу Черниаускас, вратарят на червените излезе добре и парира първоначалния удар. След него се получи двоен рикошет и топката като по чудо не попадна в мрежата на гостите, а излезе в аут. В 21-ата минута по-добре играещият тим до този момент - този на домакините, създаде ново положение. Мартин Райнов се откъсна отляво и стреля от 15-16 метра, но в аут. Червените отговориха със силен шут на Жоржиньо в 24-ата минута от границата на наказателното поле, но право в Перниш и вратарят на заралии боксира. Така се стигна до 27-ата минута, в която гостите откриха резултата при първото създадено от тях положение. Али Соу подаде с глава към Десподов, който овладя и изведе Тиаго сам срещу вратаря. Португалецът напредна и хладнокръвно вкара за 1:0 с шут покрай Перниш. Попадението не притесни заралии и те продължиха да са малко по-настойчивият тим. Това даде резултат в 35-ата минута, когато Минчев центрира от фаул и Мартин камбуров вкара с глава за 1:1. Две минути по-късно червените отново можеха да поведат, когато Жоржиньо настигна дълъг пас отляво почти до аутлинията и върна към Секулич, който шутира по земя, но Перниш изби. В 44-ата минута Тиаго опита да изненада Перниш с шут от 20 метра, но стражът на заралии улови. В заключителните секунди на даденото от рефера продължение Берое се справи с атака на ЦСКА и на свой ред организираха опасна контраатака, но реферът Никола Попов изненадващо не остави тя да продължи, давайки край на полувремето.

На почивката гостите извършиха две смени - на местата на Десподов и Секулич се появиха Мауридес и Лясков. Така Нестор ел Маестро промени схемата от 4-2-3-1 на 4-4-2. В началото на тази част играта бе равностойна, но първи можеше да удари ЦСКА София. Гостите получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Бандаловски  срещу Жоржиньо в 54-ата минута, но Мауридес я изпусна. Нападателят стреля изключително несериозно от бялата точка и буквално подаде топката в ръцете на Перниш, който без проблем улови. След това двата тима си размениха по един опасен удар. Първо Жоржиньо шутира над вратата, а малко по-късно същото стори и Бригидо. В 80-ата минута продължителна атака на заралии завърши с подаване на Камбуров към Цветков. Халфът шутира по земя, а Черниаускас изби в корнер. Осем минути по-късно пред Мауридес се откри отлична възможност да реализира, но изстрелът му от десетина метра излезе високо над напречната греда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация