Локо Пловдив с трудна победа над Витоша

17:14
Локо Пловдив с трудна победа над Витоша

Локомотив Пловдив победи с 2:1 Витоша Бистрица в мач от 13-ия кръг на Първа футболна лига. Словенецът Ален Ожболт реализира първия си гол в официален мач с екипа на смърфовете.

Домакините започнаха по-активно и в 4-ата минута Ален Ожболт стреля, но Христиан Василев хвана топката. Две минути по-късно гостите отговориха с бърза атака, при която Четин Садула влезе опасно в наказателното поле на съперника, но не успя да намери своя съотборник на чиста позиция.  В 19-ата минута  Михаил Милчев събори Валим Посинкович в наказателно поле и съдията  Драгомир Драганов отсъди дузпа в полза на домакините. Зад топката застана Димитър Илиев, който бе точен за 1:0. Седем минути по-късно Григор Долапчиев стреля неточно от чиста позиция. В 31-ата минута отново той бе неточен след извеждащо подаване на Григор Долапчиев. Четири  минути преди почивката Ален Ожболт с прецизен удар отбеляза красив  гол за 2:0 в полза на Локомотив. Това бе първото попадение на словенеца с черно-белия екип в официален мач.

Домакините започнаха по-активно второто полувреме и в 52-та минута Димитър Илиев стреля опасно, но коженото кълбо излезе в аут. Постепенно футболистите на Витоша изнесоха играта напред. В 57-ата минута Ивайло Лазаров центрира, на Мартин Луков изби топката. Усилията на гостите дадоха резултат в 73-ата минута. Тогава Румен Гьонов подаде на Григор Долапчиев, който с отмерен удар намали резултата на 2:1. Черно-белите отговориха с опасна атака в 77-ата минута, при която току-що влезлият на смяна Бирсент Карагарен излезе сам срещу Християн Василев, но топката му избяга и ударът му бе неточен. Усилията на футболистите на "Витоша" за изравнителен гол не се увенчаха с успех. В 90-ата минута Стивън Езе се размина с топката на удобна позиция. В крайна сметка  локомотивци прибавиха три точки към актива си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация