Барселона спука от бой Реал Мадрид и подписа уволнението на Лопетеги (видео)

19:45
Барселона спука от бой Реал Мадрид и подписа уволнението на Лопетеги (видео)

Отборът на Барселона спечели с убедителното 5:1 поредното издание на ,,Ел Класико“ в испанската Ла Лига срещу Реал Мадрид. За първи път от 2007 година насам дербито между двата вечни конкурента в Испания започна без двете големи звезди на тимовете – Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Аржентинецът отсъства заради счупване на кост на ръката, докато португалецът премина това лято в италианския шампион Ювентус.

Срещата на ,,Камп Ноу“ започна по великолепен начин за домакините, които поведоха след бърза атака. Филипе Коутиньо получи топката на отлична позиция от Жорди Алба и от близко разстояние не сбърка за 1:0. Реал отвърна с два далечни удара на защитниците Марсело и Серхио Рамос, които по никакъв начин не затрудниха стража на каталунците Марк-Андре Тер Стеген. Нещо повече, след половин час игра ,,блаугранас“ вече водеха с два гола преднина. Луис Суарес бе ритнат в наказателното поле от Рафаел Варан и след консултация със системата за видеоповторение, главният съдия на двубоя Хосе Мария Санчес Мартинес отсъди дузпа за Барса. Зад топката застана именно уругваецът, който с хубав удар увеличи аванса на своя отбор, въпреки че Тибо Куртоа отгатна посоката на изпълнение.

Втората част започна по отличен начин за възпитаниците на Хулен Лопетеги, които намалиха изоставането си чрез точната интервенция на Марсело в 50-та минута. В последния четвърт час обаче на терена имаше само един отбор и това бе този на домакините. Суарес отбеляза втория си гол в мача, този път след асистенцията на Сержи Роберто. В 83-та минута отново двамата комбинираха помежду си и бившият футболист на Ливърпул оформи своя хеттрик в мача. Четири по-късно картината за ,,белия балет“ стана плачевна, след като влезлият малко по-рано Артуро Видал отбеляза първото си попадение с екипа на испанския шампион.

По този начин Барса е отново начело в Ла Лига с актив от две точки пред Атлетико Мадрид и три пред градския си съперник Еспаньол. Европейският клубен шампион от своя страна вече е на седем пункта от върха, регистрирайки четвъртата си загуба от началото на сезона и общо пета в последните седем двубоя във всички турнири.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация