Челси скъса мрежата на Бърнли, Арсенал прекъсна победната серия (видео)

19:52
Челси скъса мрежата на Бърнли, Арсенал прекъсна победната серия (видео)

Отборът на Челси постигна категоричен успех с 4:0 при гостуването си на Бърнли в среща от 10-ия кръг на английската Висша лига. Възпитаниците на Маурицио Сари не оставиха никакви съмнения в превъзходството си на терена и отбелязаха четири безответни попадения в срещата. Еден Азар пропусна двубоя за ,,сините“ поради контузия, а на негово място шанс сред титулярите получи Педро.

Най-добрите двама футболисти на лондончани обаче бяха Алваро Мората и Рос Баркли. Именно те комбинираха за първия гол на Челси в мача, като Баркли изведе Мората, който от близо не сгреши, за да даде аванс на тима в 22-та минута. Последваха нови два пропуска на испанския нападател. Първо той се измъкна от опеката на бранител на домакините, но шутира покрай вратата, а в последствие стражът на ,,виненочервените“ Джо Харт спаси сигурен втори гол след нов изстрел на Мората.

През втората част картината на терена не се промени и гостите подпечатаха победата си с нови три гола. Един от най-дейните на терена Рос Баркли се разписа в 57-та минута след хубав плътен удар по земята, който не остави шансове на Харт. Интригата в мача бе убита окончателно шест минути по-късно, когато Уилиан записа името си сред голмайсторите. В края на двубоя остана време и за намирщият се в прекрасна форма Рубен Лофтъс-Чийк да отбележи едно попадение на сметката си. Той вкара хеттрик при успеха с 3:1 над БАТЕ Борисов в среща от Лига Европа в четвъртък.

В другата среща от ранния следобед в Англия Кристъл Палас спря серията от 11 поредни победи във всички турнири на Арсенал след равенство 2:2 на ,,Селхърст Парк“. Домакините поведоха в 45-та минута след точно изпълнена дузпа от Лука Миливойевич за нарушение на Шкодран Мустафи в наказателното поле на ,,артилеристите“.

През втората част гостите излязоха на терена променени и бързо осъществиха обрат в резултата. Първо Гранит Джака изравни в 52-та минута, а само четири по-късно Пиер-Емерик Обамеянг обърна изцяло развоя на събитията. При попадението на габонеца обаче главният арбитър Мартин Аткинсън не видя игра с ръка на Александър Лаказет, който отклони топката към Обамеянг.

Справедливостта за момчетата на Рой Ходжсън все пак възтържествува след нова дузпа за домакините, този път за фаул срещу Уилфред Заха. Миливойевич отново се нагърби с отговорността и възстанови паритета в 83-та минута. До края на мача нямаше време за повече и Арсенал допусна първо равенство в шампионата.

Челси се изкачи временно на втората позиция във временното класиране на две точки зад лидера Ливърпул, докато Арсенал е четвърти с четири по-малко от първия в таблицата. В следващия кръг Арсенал приема Ливърпул на ,,Емирейтс“, а Челси домакинства на Кристъл Палас

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация